Sen togafgang bliver genindført

Arkivfoto: Smiley.toerist (CC BY-SA 4.0)

Så er der godt nyt til brugerne af offentlige transportmidler – den sene togafgang på Frederiksværkbanen bliver genindført.

Tilbage i juni måned forsvandt den sene togafgang i forbindelse med en køreplandsændring. En ændring der skete uden at kommunen eller regionen blev hørt, hvilket ellers er normal procedure. Manglende koordinering mellem Movia og DSB i forbindelse med den normale justering af køreplanerne ved årsskiftet gives som årsag til Movias justering af køreplanen tilbage i juni måned.

Siden da, har kommunen været i dialog med Movia om, at få ændret afgangen og det er nu lykkedes.

Det betyder, at sidste afgang fra Hundested bliver rykket knap en halv time fra klokken 22.59 til klokken 23.23 ved næste køreplansskifte. Derudover bliver afgangen fra Hillerød rykket fra klokken 23.59 til klokken 00.19.

Borgmester Steen Hasselriis hilser den nye køreplansændring på Frederiksværkbanen velkommen, men stiller sig stadig uforstående over for forløbets gang:

– Det er selvfølgelig tilfredsstillende, at den afgang, der blev taget som en tyv i natten, nu kommer tilbage til gavn for vores borgere og pendlere. Når det er sagt, er det naturligvis yderst utilfredsstillende, at tilbageændringen først sker med virkning fra december, et halvt år efter at vi gjorde opmærksom på problemet. Det er mit håb, at sagen vil være en læring for Movia om fremadrettet at inddrage kommunen i processen, inden man træffer en beslutning.

Ændringerne træder i kraft den 10. december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *