OK-aftale om lokalbanerne på plads

Arkivfoto: annca / Pixabay
Passagerne på Frederiksværkbanen kan muligvis ånde lettet op, for Kommunernes Landsforening og Dansk Jernbaneforbund har i nat har indgået forlig om en ny overenskomst og dermed er en konflikt muligvis afværget.

Resultatet af nattens forlig skal nu til urafstemning blandt de ansatte.

Jane Eefsen, der er personalechef i Lokaltog, som driver ni jernbanestrækninger på Sjælland og Lolland-Falster, herunder Frederiksværkbanen glæder sig over aftalen:

– Som jernbaneselskab er det jo helt afgørende, at vi leverer troværdig og stabil transport til passagererne. Og derfor har vi selvfølgelig arbejdet hårdt på at lande en aftale med Dansk Jernbaneforbund for at undgå en konflikt, som ville lamme togtrafikken på lokalbanerne til stor gene for passagererne, siger Jane Eefsen.

Aftale skal nu til urafstemning

Ud over de generelle lønstigninger indeholder den nye aftale blandt andet pensionsforbedringer samt præcisering og forbedring af pausereglerne.

Det er nu op til Dansk Jernbaneforbunds cirka 340 medlemmer på lokalbanerne, om de vil stemme ja eller nej til den nye overenskomst. Afstemningen skal være afsluttet senest den 25. juni, og en konflikt kan derefter tidligst træde i kraft den 30. juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *